Nieuws & MediaZoekactie naar drenkelingen omgeslagen roeiboot Nederrijn Wageningen

Wageningen
Op zondag 20 januari zijn brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter even na 17:00 uur gealarmeerd.Dit doordat mensen bij de roeivereniging een roeiboot hebben zien omslaan.
Er zouden 4 personen in de boot hebben gezeten.De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.Hiervoor heeft men opgeschaald naar GRIP 1 (Dit betekent dat er afstemming tussen verschillende disciplines nodig is)Ook 2 duikteams waren aanwezig om te zoeken.
Volgens de woordvoerder van de brandweer hebben ze na ruim 2 uur zoeken nog niets gevonden. De duikteams zijn later uit het water gegaan, omdat het te koud werd.
Men is aan het zoek met boten en de traumahelikopter heeft hier bij ook geholpen.
#ginopress #nieuwkoopfotografieBezorger Thuisbezorgd.nl overvallen in Ede.

Op donderdagavond 27 december is een bezorger van thuisbezorgd.nl overvallen aan de Willem Marislaan in Ede. Dit gebeurde voor de flat aldaar.

De politie heeft naast de bezorger ook meerdere getuigen gesproken. Het zou gaan om 2 jongens, er zijn geen wapens gebruikt.

Voor deze overval heeft de politie een burgernet actie ingezet.

Helaas heeft de politie de verdachten niet kunnen vinden, ze hebben wel de oranje tas gevonden die weggenomen was.

#ginopress #nieuwkoopfotografie

Fietsster gewond naar aanrijding op rotonde in Ede

Ede – Op zondagochtend 23 december aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede is een fietsster gewond geraakt bij een ongeval. De auto tikte mogelijk net de fietsster aan, waardoor ze ter val is gekomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de fiets werd door de ambulance meegenomen.

#ginopress #nieuwkoopfotografie

Mogelijke brandstichting Lunchcafe in Ede.

Ede 20 dec 2018 – De politie sluit de mogelijkheid niet uit van brandstichting bij de brand die dinsdagavond woede in Lunchcafe aan de Torenstraat in Ede.
Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er een 44 jarige inwoner van Arnhem is aangehouden. Deze man is niet ter plaatse aangehouden, maar elders. De man zit nog vast.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Maar door feiten en omstandigheden gaat de men uit van brandstichting.
Daarom hebben zij de 44 jarige man dinsdagavond aangehouden.

Of er een relatie tussen het lunchcafe en de man is, kan de politie niet zeggen.

#ginopress #nieuwkoopfotografie

Jongentje aangereden door auto.

Ede 19 dec 2018. Op woensdagmiddag 19 december zijn de meerdere hulpdiensten uitgerukt voor een ongeval aan de Bovenbuurtweg in Ede.

Daar is een jongentje aangereden door een auto, toen hij plotseling overstak. De auto kon niet meer remmen en heeft het jongetje aangereden.

De opgeroepen traumahelikopter is op het laatste moment geannuleerd. Het jongetje is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Utrecht.

De VOA (verkeers ongevallen analyse) heeft later vanavond onderzoek verricht.
#ginopress#nieuwkoopfotografie

Voetganger geschept door auto.

Ede 14 dec 2018. Op de Frankeneng in Ede heeft vrijdag 14 december een aanrijding tussen een voetganger en een bestelbusje plaatsgevonden.
Op het moment dat de voetganger wilde oversteken is hij geschept door een witte bestelwagen. De bestuurder heeft na de aanrijding zijn wagen overdwars op de weg gezet als beveiliging.
De voetganger is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De opgeroepen traumahelikopter is niet te plaatse geweest.

UPDATE: De voetganger is enkele dagen later overleden aan zijn verwondingen.
#ginopress#nieuwkoopfotografie

Automobiliste rijd achterop auto verkeersregelaar.

Ede 13 dec 2018 – Op donderdagmiddag 13 december zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een aanrijding op de Keesomstraat in Ede.
Een personenauto is achter op een stilstaande auto gereden. De auto stond daar als beveiliging voor werkzaamheden aan een lantaarnpaal.
De bestuurster van de personen auto is ter controle naar het ziekenhuis in Ede gebracht.
De brandweer was ook ter plaatse gekomen, maar hun inzet bleek niet nodig te zijn.
Door dit ongeval was er een fikse vertraging op de Keesomstraat.
#ginopress#nieuwkoopfotografie

´╗┐Brand verwoest taxibusje in Ede.

Ede 11 dec 2018 – Op de avond van dinsdag 11 december is een taxi busje verwoest door een brand in Ede.
Kort voor half negen werd de brand ontdekt in de grote personenbus van Noot Personenvervoer die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Avercampstraat. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur relatief snel onder controle. Desondanks kon niet worden voorkomen dat het voertuig werd verwoest door de brand.
De politie gaat uit van brandstichting, ze onderzoeken de zaak. Dit omdat er afgelopen tijd al meerdere auto in brand zijn gestoken.
#ginopress#nieuwkoopfotografie